dissabte, 26 d’abril del 2014

PASTÍS DE IOGURT I XOCOLATA



Ingredientes pel pa de pessic:
2 ous grans
50 gr. de sucre
1 i 1/2 cullerada de llet a temperatura ambient
1/4 culleradeta d’esencia de vainilla o 1 vaina de vainilla
60 gr. de farina 13 g. de mantequilla fosa


15 gr de cacao en pols

Ingredients per la crema de iogurt i xocolata:
500 gr de yogurt grec
150 gr de xocolata fondant
300 ml de nata per muntar (35% materia grasa)
180 gr de sucre
6 fulles de gelatina
50 ml d’aigua

Ingredients per la cobertura de xocolata:
100 gr de xocolata fondant
50 gr de mantega

Preparació:
Pre-escalfar el forn a 180º.
Pel pa de pessic, montem les clares a punt de neu amb el sucre.
Barrejar les iemes d’ou amb la llet, la vainilla, la mantega fosa i la farina, amb el cacau en pols.
Afegir les clares muntades a poc a poc, i quan les tinguem ben integrades omplim el motlle. 
Ho deixem al forn uns 25-30 min, i anirem comprovant la cocció amb un palet.
Deixem refredar dins el motlle.
Hidratem la gelatina en aigua ben freda.
Preparem la crema de iogurt, primer fonem la xocolata i quan aquesta no està calenta la barrejem amb el iogurt grec que el tindrem a temperatura ambient i a on haurem afegit el sucre.
Montem la nata i a mig fer li afegim el scre poc a poc, i continuem batent-ho tot perque estigui ben barrejat.
Escorrem la gelatina i la fonem amb aigua molt calenta (50ml) fins que quedi ben liquida. L'afegim a la barreja del iogurt ben remenat, incorporem la nata poc a poc amb moviments envolvents. 
Posem la mousse dins el motlle i ho deixem a la nevera un minim de 4 hores per quallar (millor una nit, per tenir èxit assegurat).
Fonem la xocolata de cobertura amb la mantega, i quan estigui una mica a temperatura ambient, la posarem per sobre el pastís que haurem tret del motllo.




1 comentari:

Pili ha dit...

Té molt bona pinta, estar boníssim.
Petonets